Diepe crisis in de politiek van Winterswijk na gedwongen vertrek van wethouder

04 apr , 13:11 Nieuws
image 7 66c472e1edeed

Diepe crisis in de politiek van Winterswijk na gedwongen vertrek van wethouder

De politieke arena van Winterswijk bevindt zich in een diepe crisis nadat CDA-wethouder Sylvia Fleuren gedwongen moest vertrekken. Haar betrokkenheid bij de problemen rondom de renovatieplannen van zwembad Jaspers wordt als doorslaggevend gezien voor haar vertrek.

Oorzaak van de crisis

Fleuren wordt verantwoordelijk gehouden voor de chaos rond de renovatie van zwembad Jaspers, een gemeentelijk eigendom dat wordt geëxploiteerd door Stichting Zwembaden Winterswijk. Tijdens de twintig weken durende renovatieperiode, waarin zwemlessen worden geannuleerd, heeft het zwembadbestuur geen alternatieve locatie gevonden voor deze lessen.

Kritiek van de gemeenteraad

De gemeenteraad is van mening dat Fleuren zich onvoldoende heeft ingezet om het probleem met de zwemlessen op te lossen. Het gebrek aan actie van Fleuren werd eerder door meerdere partijen benadrukt. Een motie van wantrouwen tijdens een spoeddebat was uiteindelijk de druppel die de emmer deed overlopen en leidde tot haar vertrek.

Reactie van het CDA

Het CDA, de partij van Fleuren, reageert op haar vertrek met gemengde gevoelens. In een verklaring prijst de partij haar als 'capabel, bevlogen en ervaren'. Sinds haar aantreden in 2023 heeft ze volgens het CDA belangrijke prestaties geleverd, zoals het leiden van projecten voor wegverbeteringen en buurthuis Den Tappen.

Impact op de gemeenschap

Het gedwongen vertrek van wethouder Fleuren zorgt voor verdeeldheid en onzekerheid binnen de coalitie van Winterswijk. De keuze tussen instemmen met de motie van wantrouwen en behoud van de wethouder heeft grote gevolgen voor de politieke stabiliteit van de gemeente.