Trefzekere Meerdink wint Youth League met AZ

Mexx Meerdink heeft met met AZ 019 de UEFA Youth League gewonnen. De Winterswijker, die vanochtend pas op het vliegtuig stapte richting Zwitserland, was goed voor een assist en twee doelpunten.

Het was lang de vraag of de Winterswijkse Meerdink aanwezig zou zijn in Genève, waar de finale gespeeld werd. Nadat Meerdink gisteren geblesseerd uitviel bij het eerste elftal, leek de finale voor de aanvaller in rook op te gaan. Toch werd hij vandaag nog toegevoegd aan de selectie van de jongelingen. AZ-trainer Pascal Jansen gaf zondag tegenover ESPN al aan dat Meerdink voor de zekerheid gewisseld werd. ,,Hij had te maken met een kneuzing van de heup die in de richting van de hamstring schoot. We wilden geen risico nemen in de rust.”

5.000 fans Hajduk Split

AZ nam het in het stadion van Servette op tegen Hajduk Split. Zelf versloegen de Alkmaarders Sporting Lissabon al in de halve finale. Hoewel de finale op neutraal terrein werd gespeeld, voelde de wedstrijd voor de Alkmaarders als een uitwedstrijd. Er waren zo’n 5.000 fans van de Kroatische ploeg aanwezig in het stadion.

AZ, dat zonder Meerdink aan de wedstrijd begon, kwam al vroeg op voorsprong. In de eerste helft kregen de Alkmaarders een penalty na een overtreding van Hajduk Split. Addai zette de 1-0 op het scorebord, waarna de beide ploegen de rust in gingen.

Meerdink trefzeker

In de tweede helft kwam Mexx Meerdink het veld in voor Ro-Zangelo Daal. Vlak daarna viel ook de 2-0 voor AZ. Ditmaal was Poku de doelpuntenmaker. Ook de 3-0 kwam op naam van Poku. Meerdink gaf een mooie assist op zijn teamgenoot. De Winterswijker bekroonde zijn invalbeurt door ook zelf twee keer te scoren. Met een mooie actie maakte hij de 4-0. Vlak voor tijd bepaalde hij de einstand op 5-0.

Topscorer toernooi

Het is de eerste keer dat een Nederlandse ploeg de UEFA Youth League weet te winnen. Door de twee treffers van Meerdink is hij ook nog gedeelde topscorer van het toernooi geworden. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de Winterswijker.

Te beginnen met de prachtige assist van Mexx Meerdink op Poku. Tekst gaat verder onder Tweet.

De 4-0 is hieronder te bekijken.

Ook de 5-0 is een mooi doelpunt van de Winterswijker.