Meerdink bij selectie voor finale Youth League

Mexx Meerdink zit bij de selectie voor de finale van de UEFA Youth League. De Winterswijker kende zondag een korte invalbeurt bij het eerste van AZ.

Meerdin zit bij de selectie voor de finale van de UEFA Youth League. Dat maakt AZ zojuist bekend op social media. Om 18:00 begint in Zwitersland de aftrap van de wedstrijd.

Meerdink zat afgelopen zondag in eerste instantie alleen op de bank bij het eerste van AZ. De Griekse aanvaller Pavlidis, die normaal in de basis staat, zat niet bij de selectie door een blessure. De jonge Winterswijker moest al na twintig minuten in actie komen. Trainer Pascal Jansen zag dat Jens Odgaard geblesseerd raakte en bracht Meerdink in.

De invalbeurt van de Winterswijker duurde niet lang. De spits werd in de 46e minuut namelijk alweer vervangen. Djorde Mihailovic kwam noodgedwongen voor hem in het veld. Daarmee leek ook de finale van de Uefa Youth League in rook op te gaan voor Meerdink.

Inzetbaarheid Meerdink vraagteken

Jansen was na de wedstrijd tegenover ESPN echter al positief over de inzetbaarheid van Meerdink: ,,Hij had te maken met een kneuzing van de heup die in de richting van de hamstring schoot. We wilden geen risico nemen in de rust.”

Volgens Jansen was er een kleine kans dat Meerdink minuten zal maken in de finale. ,,Hij zit om 10 uur ’s morgens naast me in het vliegtuig. Hij gaat gewoon mee. In Zwitserland wordt dan gekeken of het verantwoord is. De Youth League is een perfecte leerschool voor de jonge jongens voor als ze straks bij het eerste elftal komen.”

De jongelingen van 019 behaalde de finale door Sporting Lissabon te verslaan. Meerdink deed toen al niet mee, omdat hij nodig was bij het eerste in de Conference League. Daar was hij belangrijk door de beslissende penalty tegen Anderlecht te scoren.

De finale wordt maandagavond gespeeld tegen het Kroatische Hajduk Split. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Servette in Genève. De wedstrijd is te volgen via het open kanaal van Ziggosport of via Uefa.com.