Winst FC Winterswijk en FC Trias, Sc Meddo en MEC onderuit

Winst voor FC Winterswijk en FC Trias zondagmiddag. De Winterswijkse clubs boekten een ruime overwinning. Sc Meddo en Mec deden het een stuk minder, beide ploegen gingen onderuit.

De uitslagen van het amateurvoetbal in Winterswijk:

RKHVV – FC Winterswijk 0-3

FC Winterswijk vloog uit de startblokken in de uitwedstrijd in Huissen. Lenn Redeker zette de ploeg van trainer Martijn Beltman na een half uur op voorsprong: 0-1. Vlak voor rust kwam RKHVV met tien man te staan. Nick Stienstra kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Joost Mulder. De bal ging daardoor op de stip. Martijn Veldhuis bleef daarna rustig en zorgde met de benutte penalty voor 0-2. In de tweede helft wist Robin Katier de eindstand op 0-3 te bepalen. FC Winterswijk staat na de winstpartij op de derde plaats. Met 30 punten doet de ploeg nog volop mee voor promotie.

FC Trias – Saasveldia 3-1

FC Trias kende zondagmiddag tegen laagvlieger Saasveldia een valse start. De bezoekers kwamen op sportpark ’t Huitinkveld op voorsprong door een onomstreden goal: ,,Dubieuze 0-1, scheidsrechter neemt advies van zijn assistent niet over”, aldus FC Trias op Twitter. Trainer Yassin Ouardighi zag daarna hoe zijn ploeg via Cornelis Hofman terug in de wedstrijd kwam: 1-1. Hofman maakte met een benutte strafschop ook zijn tweede doelpunt van de dag. Nick Nijenhuis zorgde er met de 3-1 voor dat de overwinning voor FC Trias niet meer in gevaar kwam. FC Trias staat momenteel op de zesde plek op de ranglijst.

ZZC’20 – MEC 4-0

Middenmoter MEC moest zondag op bezoek bij koploper ZZC’20. Het elftal van Bjorn Zweerink kreeg een lastige wedstrijd voor de boeg. MEC wist niet te scoren en ging met 4-0 onderuit in Zelhem. Na de nederlaag staat MEC op de zesde plek in de competitie.

Etten – Sc Meddo 1-0

Sc Meddo is in de kelderkraker tegen Etten nipt onderuit gegaan. Sc Meddo, dat momenteel laatste staat, kon Etten bij een overwinning inhalen. Door de nederlaag is het gat tussen Sc Meddo en Etten vergroot naar vier punten. Volgende week neemt de ploeg het in eigen huis op tegen SP Lochem.