Beelden: Winterswijker Meerdink scoort tegen Real Madrid

Screenshot Ziggo Sport

Winterswijker Mexx Meerdink heeft in de kwartfinale van de Youth League gescoord tegen Real Madrid. Het talent van AZ maakte het derde doelpunt in de 4-0 overwinning.

Het jeugdteam van AZ heeft de halve finales bereikt van de UEFA Youth League. Na eerdere zeges op Eintracht Frankfurt en Barcelona, stond nu Real Madrid op het programma. In eigen huis kwam AZ, met Winterswijker Mexx Meerdink in de basis, via Daniel Beukers in de eerste helft op voorsprong: 1-0. Niet veel later zorgde Poku voor de 2-0. Ook na rust gaven de talenten van AZ gas tegen de Spaanse topclub. Meerdink besliste de wedstrijd met een intikker van dichtbij: 3-0. Beukers maakte de vernedering compleet met de 4-0 vlak voor tijd.

Bekijk hier hoe Winterswijker Meerdink scoort tegen Real Madrid. De treffer is te zien rond 02:32: https://www.youtube.com/watch?v=_ZYFyFve_xw

En zo weet het talententeam van AZ de halve finale van de UEFA Youth League te bereiken. Meerdink was in de eerdere wedstrijden tegen Barcelona en Eintracht Frankfurt ook al doeltreffend. De Winterswijker mocht onlangs ook al zijn debuut maken bij het eerste van de Alkmaarders. In de Conference League wedstrijd uit bij Lazio, viel Meerdink in de 82e minuut in. AZ won dat duel knap met 1-2.

Donderdagavond speelt AZ de return tegen de Italiaanse tegenstander. Of Meerdink dan opnieuw minuten gaat maken, is nog even afwachten. Eerder werd al bekend dat Meerdink is opgenomen in de (voorlopige) voorselectie van Oranje 020. Vader Martijn Meerdink, oud-profvoetballer, liet tegenover het AD weten dat hij denkt dat zijn zoon beter kan worden dan hij zelf.