FC Winterswijk kan kampioenschap vergeten na nederlaag

FC Winterswijk kan het kampioenschap vergeten na de nederlaag tegen koploper MASV. In Arnhem ging de ploeg van Martijn Beltman zaterdagavond met 4-0 onderuit.

Op voorhand was het voor FC Winterswijk de uitgelezen kans om het gat met MASV te verkleinen. De Winterswijkers stonden vijf punten achter op de koploper. Na het eerdere gelijkspel tegen concurrent WSV, was de boodschap voor FC Winterswijk dus duidelijk: winnen.

In de eerste helft keek FC Winterswijk echter al na ruim een half uur spelen tegen een achterstand aan: 1-0. Niet veel later scoorde de thuisploeg ook de 2-0 en de 3-0. De drie doelpunten vielen in een tijdsbestek van vijf minuten. Ook na rust kon FC Winterswijk geen potten breken.

Martijn Beltman deed met twee invallers, Kay Klein Tank en Joost Piek, nog een poging om terug te komen in de wedstrijd. Na 70 minuten spelen viel echter de genadeklap: 4-0 voor MASV. Met de ruime nederlaag kan FC Winterswijk het kampioenschap voorlopig vergeten.

De Winterswijkers staan nu acht punten achter op MASV. De ploeg van Martijn Beltman heeft net als WSV, SC Bemmel en De Bataven 31 punten behaald. De concurrentie heeft, op MASV na, nog wel wedstrijden tegoed.

Volgende week kan FC Winterswijk zich in eigen huis revancheren van de nederlaag. Tegen nummer 9 FC Leones moet de nare smaak weg worden gespoeld. Zie hieronder de huidige stand op de ranglijst.